Eljött az idő, és én is apa lettem. Természetesen a lányomnak is pedálosmoszkvicsot szereztem, ha nem is olyan régit mint nekem volt, de hasonlót. Viszont az én régi fa traktorom még megvan, igazi RETRO-CSEMEGE!!!!!   

FA TRAKTOR,EGYEDI RETRO GYERMEKJÁTÉK:

Az 1940-ben készítette nagyapám, aki asztalos mester volt, anyukámnak. Egyedi magyar darab. Fából van, a kerekek is, fém küllőkkel.

Érdekessége, hogy kézzel kell hajtani, és lábbal kormányozni. Egy kis kapcsolóval kapcsolható az első lámpa világítása. A kis platós csomagtartó billenthető.xA szürke felső képen én vagyok  a  hatvanas évek végén, a jobb oldalin anyukám 1940-ben, ekkor készült a traktor, az eleje még nem volt rajta. A szines képen a lányom 2008-ban. A traktor  teljesen eredeti, nem csináltam  vele semmit, csak  lemostam. A  mellette levő  kép mutatja, hogy lábbal  lehet kormányozni, és kézzel  hajtani. Kicsit, vagyis  szó szerint  fapados. Ez nem csak az űlésnek, hanem a fa, de fémküllős, és  szalagos kerekeknek is köszönhető. Viszont  így  kuriózum  végül is hetven év  távlatából, megélt háborút, forradalmat és rendszerváltást egyaránt.        RETROLACI      retrolaci@citromail.hu